Fotometre cu flacără / Flamfotometre

Spectroscopiei / Spectrofotometrie » Flamfotometru monofascicu cu flacara de uz medical; industrial si de laborator

Spectroscopy Systems » Flame-Photometer

 

Fotometre cu flacara pentru determinarii Na, K, Li, Ca, Ba

 

⧉ Flamfotometrele au la baza principiul de excitare in flacara a metalelor alcaline si alcalino-pamantoase, revenirea la starea neexcitata facandu-se cu emiterea de energie luminoasa. Lungimea de unda a luminii emise este specifica fiecarui element. Intensitatea luminoasa este proportionala cu concentratia probei.

principiu_fotometru_flacara  
 

Flamfotometru cu flacara de mare performanta

fotometru_flacara_PDD

General Use High Performance Flame Photometer

Fotometru cu flacara universal de performanta pentru determinarii Na, K, Li, Ca cu dotari si anexe complete

.. mai multe detalii »

Fotometru cu flacara universal de mare performanta

flamfotometru

Universal High Performance Flame Photometer

Fotometru cu flacara de inalta performanta pentru determinarii Na, K, Li, Ca, Ba cu 5 canale de detectie si compresor de aer integrat

.. mai multe detalii »

Fotometru cu flacara pentru uz industrial

detector_fotometru_flacara

Flame Photometer for industries

Flamfotometru monofascicul de uz industrial si de laborator pentru determinarii Na, K, Ca, Ba, Li; cu dotari si anexe complete

.. mai multe detalii »

Fotometru cu flacara configurat pentru analize clinic-medical

spectrofotometru_flacara

Medical Flame Photometer

Flamfotometru configurat pentru analize medicale; determinarii Na, K, Li cu dotari si anexe complete

.. mai multe detalii »

 

principiu de analiza

Proba de analizat este introdusa într-un pulverizator (coloana de pulverizare) apoi se introduce sub formă de aerosoli in flacăra unui arzător special (Brenner).
Soluţia de aerosoli, ajunsă în flacără suferă diferite transformări: apa în care este dizolvată sarea se evaporă, componentele dizolvate sunt excitate de temperatura ridicată a flăcării, reîntoarcerea electronilor din starea excitată pe un nivel energetic inferior eliberează energia absorbită sub formă de lumină cu lungime de undă caracteristică elementelor chimice ai cărui atomi sunt excitaţi.

Mod de lucru

Prin excitarea în flacără a acestui amestec complex iau naştere diferite spectre de emisie.
Radiaţia emisă este focalizată pe o celulă fotoelectrică, după ce au trecut prin filtre optice de selecţie; Ia naştere astfel un fotocurent care se măsoară cu ajutorul unui galvanometru.
În cazul determinării unui anumit element (sodiu, potasiu, calciu etc.),intensitatea fotocurentului este proporţională cu concentraţia elementului respectiv din soluţie.
Din lumina emisa, se selecteaza cu filtre de interferenta lungimile de unda specifice pentru fiecare element.
In aparat pot fi montata simultan trei filtre care pot fi schimbate cu un comutator. Pentru determinarea altor elemente, filtrele trebuiesc schimbate.
Flacara poate fi alimentata deopotriva cu propan, butan, amestec propan-butan si gaz metan.
Functionarea sigura este asigurata de mecanismul automat de oprire a debitului de gaz in cazul stingerii flacarii, precum si de mecanismul de aprindere automata si de lampa de semnalizare a flacarii.
Reglarea fina, in functie de compozitie, a debitului gazului de ardere care intra cu o presiune de aproximativ 30 Psi (2 bar) se face comod cu butonul de reglare fina situat pe panoul frontal al aparatului. Pentru functionare, este necesar aer fara ulei si apa, cu un debit de 61/min. si presiune minima de 14 Psi (0.94 bar). Pe solutia de blank, se poate regla valoarea zero a afisajului, iar pe solutia de calibrare se pot face reglaje brute si fine cu ajutorul butoanelor corespunzatoare a concentratiei afisate. Astfel, in cursul masurarilor, de pe afisaj poate fi citita direct concentratia. In cazul analizei unui numar mare de probe concentrate, recomandam sistemul de diluare-dozare . Acesta dilueaza probele in raport de 1:50 sau 1:200, apoi le introduce in flacara.

 
░ MultiLab Romania  

📧 contact_multilab
  • Contact
    • Rel.Client: +4 021 3127144 / 45
    • Desfacere: 0730 711101 / 0728 930531
    • Service: 0728 930535 / 0728 930536
☎ HotLine: 07240 44800

Toate drepturile rezervate MultiLab SRL© Romania | Produse si preturi pot fi modificate fara notificare prealabila.