Colorimetru produse petroliere ASTM D1500, ASTM D6046, ISO 2049, IP 196

colorimetru produse petroliere

Colorimetru optic spectral
Model AF650

Aparat pentru determinarea culorii produselor petroliere / comparator de culoare

Color Grading Measurement of Petroleum Oils With Standards


Pret : la cerere


Certificat de conformitate


produsul poate fi achizitionat si prin SEAP


Made in EU


solicit oferta personalizata »

Conform specificatiilor: ASTM D1500; ASTM D1500, D6047, DIN 51578, IP 196-66; ISO 2049-1972; FTM 791- 102; NF60-104; NBN T52-109

Culoarea este parametrul conventional care indica gradul de transparenta a produselor petroliere. Culoarea ASTM serveste unei scari empirice de exprimare a culorii lichidelor petroliere mai inchise decat culoarea SAYBOLT, pornind de la 0,5 (culoarea mai deschisa ) si pana la 8 (culoarea cea mai inchisa)
Mod de testare
Culoarea ASTM a produselor petroliere se aplica asupra produselor cu culori ASTM de 0,5 sau mai inchise, incluzand ulei de incalzire, motorina si lubrifianti (Pentru cele care au o culoare de ASTM usor sub 0,5 se foloseste cromometrul Saybolt).
Pentru a determina culoarea ASTM produsul (mostra) trebuie sa fie comparata cu discul culorilor standard in / la colorimetru de petrol. >

Principiul metodei:
culoarea produselor petroliere reprezinta un criteriu secundar de esantionare a calitatii si da indicatii asupra stabilitatii , asupra gradului de rafinare si asupra contaminarii.
Culoarea mai inchisa indica prezenta unor compusi de oxidare, efect al stabilitatii reduse, fie contaminarea cu un produs mai greu si mai inchis la culoare.
Principiul consta in compararea culorii unei coloane de produs de grosime constanta cu o serie de 16 filtre de sticla colorata numerotate de la 0,5 la 8. produsul si filtrele sunt strabatute simultan de lumina.
Rezultatul incercarii este numarul filtrului de culoare de referinta cel mai apropiat la care s-a realizat egalizarea culorilor.
Pregatirea probei de incercat : se executa o examinare preliminara a esantionului si in functie de claritate sau culoare se procedeaza la incalzire sau dilutie.
Daca este nevoie de incalzire pentru limpezire se determina punctul de tulburare al produsului pentru a stabili limita maxim a la care poate fi incalzit produsul (6 grade peste punctul de tulburare ). Daca culoarea este mai inchisa decat 8 ASTM se face dilutia in amestec de 15 % produs si 85% benzina de culoarea etalonului de bicromat de potasiu ( aceasta este proba pentru incercare)

Date tehnice
Aparatul este constituit dintr-un ansamblu de tuburi prevazut cu un ocular (tub standard si tub pentru probe); Carcasa este robusta , realizata din ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) rezistenta la atacurile agentilor chimici si socuri mecanice.
• prezinta trei pozitii de comutare a standardelor de culoare la nivelul tubului standard care faciliteaza schimbarea combinatiilor de culoare;
• permite determinarea culorii parafinelor si a altor produse petroliere rafinate avind o culoare ASTM de 0,5 sau sub valoarea de 0,5;
• determinarile de culoare se efectueaza sub actiunea unei surse uniforme de lumina de halogen cu filtre pentru lumina de zi prin compararea probei cu discurile de culoare standard; se micsoreaza inaltimea coloanei pina cind proba devine mai deschisa decit standardul de culoare dupa care se ajusteaza inaltimea la culoare Saybolt folosind diagrama de conversie de pe aparat;
• Valorile de pe disc se citeste direct pe discul de culori
• Dimensiune: 26.7 x 22.9 x 13.4 cm
• Greutate: 1.6 Kg

Conformitate & Certificate
• certificat de conformitate
• certificat de calibrare
• certificat de garantie si post garantie MultiLab Romania

Accesorii inclusi
• 2 discuri de culoare din sticla
• 3 incaperi pentru produs (mostra)
• certificat de calibrare

Main features
The Lovibond Petroleum Oils Comparator AF650 is a 3-field instrument for visually determining the ASTM Oils Comparator colour of samples by direct comparison with coloured glass standards. It incorporates the 16 glass standards which make up the scale in a pair of discs.

Disc Colour Standards
Disc 1: 0.5, 1.5, 2.5, 3.5, 4.5, 5.5, 6.5, 7.5
Disc 2: 1.0, 2.0, 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0, 8.0

Technical Data
Parameters: Petroleum, oils, waxes
Test: ASTM D1500, ASTM D6046, ISO 2049, IP 196
Delivery: discs containing colored glass filters, sample cell/tubes, calibration filter with certificate, and power cord.