Aparat autoclav pentru neutralizare deseuri medicale

 

Tehnologia de incinerare și controlul poluarii » Incineratoare » Instalatii de neutralizare prin autoclavare

Incineration Technology & Pollution Control » Incinerators » Hazardous & Biomedical waste neutralization equipment

 

Instalatie de neutralizarea deseurilor medicale biocontaminate :: Model ML-MCDS-80

Autoclav multifunctional pentru maruntire, decontaminare, dezinfectie, sterilizare si neutralizare deseiuri medicale si substante biocontaminate

 

Domenii de aplicatie

- Deseurile periculoase rezultate din activitatea medicala
- deseuri anatomo-patologice si parti anatomice
– deseurile care cuprind parti anatomice, material biopsic rezultat din blocurile operatorii de chirurgie si obstetrica (fetusi, placente), parti anatomice rezultate din laboratoarele de autopsie, cadavre de animale rezultate in urma activitatilor de cercetare si experimentare. Toate aceste deseuri se considera periculoase, conform Precautiunilor Universale

 
 

Categoriile de deseuri ce pot fi tratate

culturi microbiene, culturi de celule, deseuri taietoare-intepatoare, materiale contaminate cu sange si fluide ale corpului uman, deseuri din sectiile de chirurgie, terapie intensiva, deseuri de la laboratoare de analize medicale (cu exceptia deseurilor chimice, anatomo-patologice si radioactive), materiale sanitare rezultate din ingrijirea bolnavilor. ( fese, bandaje, lenjerie, etc.)

Atentie! Nu pot fi tratate partile anatomice, carcasele de animale, deseurile citotoxice si cele radioactive.

Deseuri infectioase

- deseurile lichide sau solide care contin sau au venit in contact cu sangele sau alte fluide biologice, precum si cu virusuri, bacterii (forme vegetative sau de rezistenta), paraziti si/sau toxinele microorganismelor. Exemple: seringi, ace, ace cu fir, catetere, perfuzoare cu tubulatura, recipienti care contin sau au continut sange sau alte lichide biologice, campuri operatorii, manusi, sonde si alte materiale de unica folosinta, comprese, pansamente si alte materiale contaminate, membrane de dializa, pungi de material plastic pentru colectarea urinei, materiale de laborator folosite

Deseuri intepatoare

- materiale si produse taietoare, deseurile care pot produce leziuni mecanice prin intepare sau taiere. Acestea cuprind: ace, ace cu fir, catetere, seringi cu ac, perfuzoare, lame de bisturiu de unica folosinta, pipete, sticlarie de laborator sau alta sticlarie sparta sau nu, care au venit in contact cu material infectat. Aceste deseuri se considera periculoase, conform Precautiunilor Universale. Sticlaria de laborator sparta necontaminata se incadreaza la categoria deseuri intepatoare-taietoare deoarece cioburile au caracter agresiv si prezinta pericolul de intepare sau taiere

Deseuri chimice si farmaceutice

– deseurile reprezentate de substantele chimice solide, lichide sau gazoase, care pot fi toxice, corozive sau inflamabile, pot include serurile si vaccinurile cu termen de valabilitate depasit, medicamentele expirate, reziduurile de substante chimioterapice, reactivii si substantele folosite in laboratoare. Substantele de curatenie si dezinfectie deteriorate ca urmare a depozitarii lor necorespunzatoare sau cu termenul de valabilitate depasit, vor fi considerate deseuri chimice, de exemplu: substante dezinfectante, substante tensioactive, etc.

 

Descrierii tehnice

- Special conceputa pentru sterilizarea deșeurilor medicale din spitale, institute de cercetare științifica și laboratoare.
- Eliminarea deșeurilor medicale in autoclava este cea mai rentabila tehnologie de eliminare a deșeurilor medicale. Spre deosebire de incineratoare, tehnologia "Autoclave Shredder" nu produce emisii nocive de poluanti din aerul de combustie, cum ar fi acid clorhidric, monoxid de carbon, dioxine, metale (particule), etc.
- Special conceputa pentru sterilizarea deșeurilor medicale din spitale, institute de cercetare științifica și laboratoare. - Pentru confortul utilizatorului, aceasta autoclava de marunțire adopta un generator de abur electric incorporat pentru a produce abur ca mediu de sterilizare, alimentare automata cu apa și sistem de protecție a nivelului apei.
- Portul de alimentare se afla in partea de sus a mașinii cu ușa glisanta electrica, care este ușor pentru incarcarea deșeurilor medicale.
 

Structura si Caracteristici tehnice

Camera de presiune Camera este un recipient sub presiune vertical cu manta, bun pentru preincalzire, uscare și funcționare continua. Este realizat din oțel inoxidabil SUS304. Suprafața interioara este lustruita mecanic. neted și fara unghi orb, poate indeplini standardul GMP.

Orificiul de alimentare se afla in partea de sus a mașinii, cu ușa glisanta electrica sigilata cu garnitura. Portul de descarcare este in partea de jos, cu motor de antrenare, promovare tip parghie și poarta de descarcare a retrogradarii, care este vopsita cu teflon. Sistemul suplimentar de blocare manuala il va face mult mai sigur. Camera și mantaua au orificii pentru cadelnițele de temperatura și presiune. Sistemul de conducte conține pompa de apa, controler de nivel al apei, pompa de vid, supapa de siguranța, supapa unghiulara, filtru, supapa de reținere, sifon și controler de presiune.

Poarta de descarcare este echipata cu incalzitor PTC pentru a asigura deșeurile sterilizate uscate și fara germeni. Caruciorul cu roți este pentru transferul deșeurilor finite.

Sistem de marunțire cu axe duble mașina adopta tipul de forfecare cu sarcina medie pentru marunțire.
Este echipat cu un singur motor reductor, printr-o pereche de roata dințata pentru a antrena o pereche de axe de cuțit pentru a rula simultan pentru a marunți
Sistem de cuplu puternic cu viteza mica pentru a marunțire toate deșeurile medicale, inclusiv țesaturile, cauciucul, plasticul, hartia, sticla și bucațile mici de metal.
Sistemul are funcție automata de rulare inapoi, astfel cand un obiect nu poate fi marunțit, sistemul va rula inapoi automat pentru a se autoproteja.

Alimentare cu apa și sistem de vid - Sistemul de alimentare cu apa este compus din pompa, controler de nivel, supapa unghiulara, supapa de reținere etc. Utilizatorul conecteaza apa la pompa, sistemul incepe sa funcționeze automat. Cand apa atinge nivelul setat, incalzitorul electric incepe sa funcționeze pentru a produce abur. Cand temperatura aburului atinge gradul setat, autoclavul incepe sterilizarea pentru deșeurile marunțite.
- Sistemul de vid este compus din pompa de vid, separator de apa, supapa de reținere, supapa de vid și conducta de apa. Acesta este pentru indepartarea aburului umed și fierbinte din camera dupa sterilizare pentru racire și uscare.

Sistemul de control Mașina adopta PLC (Siemens) + HMI (țipete tactil) pentru control și operare cu trei grade de parola pentru protecție. Toate datele pot fi salvate sau tiparite in timp real.

Mod de alimentare porniți mașina, deschideți portul de alimentare din partea de sus și alimentați cu deșeuri medicale de aproximativ 80 de litri. Închideți ușa și confirmați; inchideți manual blocarea portului de descarcare din partea de jos.

Tocare porniți sistemul de marunțire cu axa dubla pentru a marunți deșeurile, in același timp, completati rezervorul cu apa pura pentru a seta nivelul, porniți incalzitorul electric, sistemul de incalzire PTC la o temperatura de 134°C .. 138°C al portului de descarcare din partea de jos porneste.

Sterilizare Cand presiunea din manta atinge valoarea setata, deschideți supapa de conectare, aburul intra in camera, cand temperatura in camera atinge 134°C .. 138°C, pastrați 4 - 10 minute pentru sterilizare.

Racire și uscare cand se termina timpul de sterilizare setat, camera evacueaza aburul și presiune. insa jacheta și portul de descarcare vor continua sa se incalzeasca, cand presiunea in camera este la același nivel ca in exterior, sistemul de vid incepe sa funcționeze timp de 15-20 de minute pentru racire și uscare. Cand cronometrarea se termina, opriți incalzirea in jacheta și sistemul de incaklzire PTC.

Descarcare deșeurile medicale sterilizate sunt descarcate cu ajutorul un carucior cu roți poziționat sub mașina

 

Date tehnice

  • Capacitate procesului de maruntire si sterilizare: 10kg/ora
  • Volum / Capacitate: 800 litri
  • Dimensiune camera de sterilizare: 450 x 450 x 700 mm
  • Dimensiune exterioara: 1720x 890 x 1370 mm
  • Greutate: 1300 Kg
 

*Pretul si Termenul de livrare este comunicat clientilor prin e-mail!

Solicit oferta personalizata »

*produsele poate fi achizitionate si prin SEAP / SICAP

 
Certificate

- Certificat de Conformitate
- Certificat MultiLab ISO 9001 si ISO 14001
- Certificat de garantie si post garantie

 
 

Toate drepturile rezervate MultiLab SRL© Romania | Produse si preturi pot fi modificate fara notificare prealabila.