Camera ceata salina

Sisteme automate de testare coroziune si incercari în ceaţă salină ASCOTT Corrosion Test Chambers

Acest instalatii permite realizarea testelor de coroziune in mediu perfect controlat, conform normativelor EU si internationale si sunt realizate conform normelor si standarde europene si internationale, de ex. Rezistenta la efectele de coreziune de ceata salina / testari continue de 120 ore pe care intruneste conditiile pentru teste de coroziune NF EN 1670.

Se poate simula efectul substantelor organice sau anorganice asupra suprafetelor metalice.
Cu ajutorul “coroziunii accelerate” se pot realiza teste in mod continuu, ciclic sau in trepte in conformitate cu tehnicile si normele:
SR EN ISO 9227, SR EN 60068-2-11:2001, ASTM B 117, ASTM B 287, ASTM B 368, DIN 40046, DIN 50021, DIN 50907, UNI EN ISO 3768, UNI EN ISO 3769, UNI EN ISO 4623, UNI EN ISO 9227, UNI 9398, UNI 9590, FIAT 50180, IVECO 16-0135,IVECO 18-1600, IEC 68-2-11 Test Ka, FED.TEST Meth151a811.1, PN-X-14-002, MIL STD-202 d Meth101C, VG 95 332 B 1 14, VG95 210 B1 2, CCTU 01-01A ESS11, DEF 1053 Meth36, DIN (SS, ASS, CASS), ISO , UNI, AFNOR, PROHESION, BS, GM, CCT, MIL, DACIA si RENAULT, FIAT, FORD, VOLKSWAGEN, NISSAN, Mercedes – Benz, BMW, JIS, GE, si folosite de MOULINEX, ZANUSSI, Gorenje.. etc.

tester_coroziune

Standard Salt Spray Chambers .. details »

Camere de ceata salina standard pentru toate procese standarizate de testarii accelerate la ceata salina/acida coroziva
Model S120iS Camera de ceata salina cu capacitate de 120 Lit.
Model S450iS Camera de ceata salina cu capacitate de 450 Lit.
Model S1000iS Camera de ceata salina cu capacitate de 1000 Lit.
Model S1300iS Camera de ceata salina cu capacitate de 1300 Lit.
Model S2000iS Camera de ceata salina cu capacitate de 2000 Lit.
Model S2600iS Camera de ceata salina cu capacitate de 2600 Lit.
.. detalii »

aparat_incercare_ceata_salina

Primium Salt Spray Chambers .. details »

Camere de ceata salina primium pentru procese standarizate, modificate sau personalizate pentru testarii accelerate la ceata salina/acida coroziva
Model S120iP Camera de ceata salina cu capacitate de 120 Lit.
Model S450iP Camera de ceata salina cu capacitate de 450 Lit.
Model S1000iP Camera de ceata salina cu capacitate de 1000 Lit.
Model S1300iP Camera de ceata salina cu capacitate de 1300 Lit.
Model S2000iP Camera de ceata salina cu capacitate de 2000 Lit.
Model S2600iP Camera de ceata salina cu capacitate de 2600 Lit.
.. detalii »

instalatie_corodare

Cyclic Corrosion Chambers .. details »

Camere ciclice de corodare si pulverizare salina instalatii programabile multifunctionale pentru procese ciclice complexe » Pulverizarea sarii » Condensarea » Uscare fortata »Umiditate si altele ..
Model CC450iP Camera ciclica de pulverizare salina 450 Lit.
Model CC1000iP Camera ciclica de pulverizare salina 1000 Lit.
Model CC1300iP Camera ciclica de pulverizare salina 1300 Lit.
Model CC2000iP Camera ciclica de pulverizare salina 2000 Lit.
Model CC2600iP Camera ciclica de pulverizare salina 2600 Lit.
.. detalii »

instalatie_testare_coroziune

Fully automatic accelerated corrosion testing chambers .. details »

Camere ciclice de testare in ceata salina complet automate cu sistem de ultra-racire incorporat instalatii programabile multifunctionale pentru procese ciclice complexe » Pulverizarea sarii » Condensarea » Uscare fortata »Umiditate si altele ..
Model AT1300iP/1 Camera ciclica de pulverizare salina 1300 Lit. / -20°C
Model AT1300iP/2 Camera ciclica de pulverizare salina 1300 Lit. / -40°C
Model CC1300iP Camera ciclica de pulverizare salina 2600 Lit. / -20°C
Model CC2600iP Camera ciclica de pulverizare salina 2600 Lit. / -40°C
.. detalii »

 
Diferente intre cele 2 metode de testare a coroziunii

Sisteme cu camera de pulverizare salina pentru testare coroziunii

Sarea este un compus universal, exista peste tot in atmosfera, in ocean, in apele fluviale, lacuri si in sol.
Camera de ceata salina este sistemul de testare a coreziunii cu sare neutra adaptat inca din anul 1914 pentru testare si evaluare a rezistentei diferitelor materiale si acoperiri de suprafete.

Aceasta metoda de testare necesita in general stabilirea anumitor conditii:
• O solutie salina de 5% este pulverizata cu ajutorul unui compresor de aer in interiorul incintei de testare creand o atmosfera numita ceata salina iar mostrele sunt alocate sub pulverizator.
• Ceata salina creata se depune pe suprafata probelor supuse testarii pe o rata de 1.0 la 2.0ml/80cm²/ora. iar valoarea pH-ului va fi neutra si controlata intre pH 6.5 si pH 7.2
• Procesul de pulverizare este continuu de -a lungul duratei testului, iar durata de testare variaza in functie de materialul probei de testare si a metodelor de standarizare in aplicatie; in general durata unui test este de 24 ore sau multiplele de 24 ore.
• In general daca nu se specifica parametrii de testare, temperatura interioara trebuie sa fie controlata la +35°C, si umiditatea limitata intre 95% si 100%RH. Aceste conditii trebuie mentinute de-a lungul duratei testului.

Alti parametri sunt de asemenea controlati ;cum ar fi puritatea de sare si de apa folosita in prepararea solutiei salina, pozitia si orientarea probelor testate in interiorul camerei. astfel incat putem controla toate variabilele la limita cand rezistenta coreziunii probei testate poate fi modificata.
In ciuda faptului ca aceasta metoda de testare a coroziunii este cea mai adoptata metoda standarizata (test de ceata salina) observam ca metoda de testare nu corespunde in realitate, adica parametrii stabiliti nu sunt cei existenti in atmosfera, deci rezultatele nu sunt concludente, insa pot fi folositi pentru teste de comparatie sau de verificare respectand parametrii de calitate ale produsului, sau in procese de fabricatie in serie, validare si conformitate a calitatii in general

Sisteme cu camera de testare a coroziunii ciclice

Sisteme Test de corodare ciclice CCT (Cyclic Corrosion Test) metoda a fost adaptata in 1980 de catre industrialisti de automobile cu scopul de a corecta metoda traditionala de pulverizare cu ceata salina in urma consecintelor dezastruase pe care le-au intampinat din cauza efectelor corozive asupra masinilor pe care le produc.

Sistemul de testare a coroziunii ciclice CCT consta in crearea urmatoarelor conditii si parametrii:
Faza de poluare salina:
probele sunt stropite si imersate cu solutie salina, iar durata acestei faze este mai scurta decat cea din metoda clasica.
Faza de uscare cu jet de aer:
depinde de natura testului (un curent de aer poate fi generat la temperatura ambianta sau la temperaturi diferite, fara controlul umiditatii relative prin introducerea unui flux continuu de aer proaspat iar la sfarsitul fazei testului, probele trebuie sa apare perfect uscate).
Faza umezelii:
consta in crearea atmosferei umede de 95-100%RH cu temperaturi redicate pentru a forma condens asupra probelor supuse testarii.
Faza de ciclare:
Un ciclu controlat si interschimbabil Umiditate/Umiditate unde probele sunt expuse la valori climatice controlate de temperatura si umidate, care poate fi constante sau variabile / ciclice programate.

Alte faze climatice pot fi create si generate la solicitarea aplicantului cum ar fi refrigerare la temperaturi foarte joase.

Pentru ca sistemele CCT sunt mult mai realiste fata de cele traditionale (pulverizare salina) aceste sisteme sunt deja adaptate de catre majoritatea industrialistilor de aerospatiale, automobile si de catre centre de cercetare in diverse domenii.

Domenii de aplicatii
cabinet ceata salina

Industria auto controlul calitatii fabricarea si testarea rezistentei la coroziune a structurii, caresori, componentelor si materialelor folosite la constructii, autovehicule

camera ceata salina

Industria aviatică fabricarea si testarea rezistentei la coroziunea componentelor si materialelor,a structurii folosite in constructii, autonave

camere_saline

Industria electrica si electronica testarea rezistentei la coroziunea componentelor si accesoriilor electrice si electronice

cabinet pulverizare salina

Industria chimica de vopsele si acoperiri testarea putere de acoperire, gradul de protectie si rezistenta la coroziune a vopselelor si diferitelor materiale pentru acoperiri a suprafetelor

camera pulverizare salina

Laboratoare de cercetării studii privind estimarea fenomenelor de coroziune a materialelor metalice sudate şi nesudate si imbunatatirea metodelor de protectie impotriva coroziunii

camera corodare

Industria materialelor de Constructie testarea rezistentei la coroziunea produselor folosite in constructii civile

cabinet corodare

Industria metalurgica controlul coroziunii pentru testarea rezistentei la coroziune asupra diferitelor aliaje metalice feroase si neferoase

aparat_tester_coroziune

Productie confectii componentelor metalice masini grele si usoare si echipamente industriale controlul calitatii in productie si testarea rezistentei la coroziune a componentelor confectionate din metale si aliaje