Echipamente si utilaje profesionale pentru laborator si procese de productie, concepute pentru controlul calitatii in productie cat si pentru analiza calitatii Vinurilor si Bauturilor Alcoolice; determinarea caracteristicilor fizico-chimice si microbiologice conform standarde nationale internationale si de EU.
Density determination balance
pentru determinarea densitatii; masa volumica si densitatea relativa la 20°C
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/8-71 »
.. detalii tehnice »Wine & Must Refractometer
pentru determinarea conţinutului in zaharuri al mustului, mustului concentrat şi mustului concentrat rectificat
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/25-73 »
.. detalii tehnice »Aareometer / Hydrometer for specific gravity determination
pentru determinarea tăria, greutate specifica / alcoolică in volume
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/6-70 »
.. detalii tehnice »Sparkling Wines Pressure Aphrometer
este un manometru pentru masurarea presiunii din interiorul sticlelor de vin, vin spumant, sampania sau orice produse imbuteliate
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/36-77 »
.. detalii tehnice »Alcohol meter
masoara concentratia de alcool (0-100 grade) si temperatura din vin, tuica, palinca, vodka, etc.
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/6-70 »
.. detalii tehnice »Titrator for Measuring SO2 in Wine
pentru determinarea dioxidului de sulf liber si total, SO2 se foloseste in vinificatie pentru a impiedica oxidarea, dezvoltarea bacteriilor, la pastrarea aciditatii volatile la nivelurile dorite; pentru a pastra aroma, prospetimea si calitatile organoleptice ale vinului
Aplicabilitate: multiple metode standarizate »
.. detalii tehnice »Density meter
determina extractul sec total
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/9-80 »
.. detalii tehnice »Ash muffle furnace
pentru determinare continutul de cenusa in vin
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/3-70 »
.. detalii tehnice »Liquid Chromatograph HPLC
folosit pentru determinarea acizi, zaharoza din vin si must
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/17-81 »
.. detalii tehnice »Alcohol Distiller
utilizat pentru determinarea acizi voltaili
.. detalii tehnice »Acidity Analyzer
pentru determinarea aciditate si gradelor alcoolice in vinuri, must, bere si bauturi alcoolice
.. detalii tehnice »Ebuliometers for wine & must
determina taria alcoolica in volum conform metoda ebuliometrica STAS 6182/6-70.
.. detalii tehnice »Dosing Equipments
dozatoare si titratoare speciale sint utilizate pentru dozare sulfului SO2 liber si total, dioxidul de sulf, acidul acetic / volatil, alcoolul si gazele din vinuri
.. detalii tehnice »SO2 Dosing Equipment
dispozitive pentru dozare sulfului SO2 din vinuri
.. detalii tehnice »Wine Sulfite SO2 Tester
Dioxidul de sulf se foloseste in vinificatie pentru a impiedica oxidarea, dezvoltarea bacteriilor si pentru a pastra aroma, prospetimea si calitatile organoleptice ale vinului
.. detalii tehnice »Malic acid concentration and Malolactic Fermentation in wine
kit enzimatic cu reflectometru pentru determinarea si monitorizarea acidului malic din vin
.. detalii tehnice »Polarimeter
polarimetru determina concentratiei solutii optic active; calităţii vinului şi cantităţii de zahăr dizolvat in vin
.. detalii tehnice »Analytical Microscopes
microscopae cu contrast de faza configurate special pentru analiza si determinarea viabilitate bacteriană, depistare celule vie si moarte, cunoaşterea populatiilor de drojdii si bacterii presente in vin sau must
.. detalii tehnice »Mustimeter / Must meter with inbuilt thermometer
mustimetrul este un densimetru cu destinatie speciala pentru testarea calitatii mustului si determinarii continutului de alcool si concentratiei de zahar din vin
.. detalii tehnice »Wine & Must Pycnometer
dispozitiv folosit pentru determinarea masa volumica la 20°C si densitatea relativa la 20°C
.. detalii tehnice »Evaporating Baths
folosite pentru pregatirea probelor in vederea analizei
.. detalii tehnice »Wine test kits
pentru analiza culorii vinului si determinarea zaharul, cuprul, fierul, fenolilor totali, acidului tartric, adiţiei de bentonită, dioxidului de sulf total si liber, etc.
.. detalii tehnice »Spectrophotometrs for wine and beverages
metoda spectrofotometrie de absorbtie pentru determinarea glucoza si fructoza
.. detalii tehnice »Wine & Must Sulphitometer
sulfitarea de vin este o metoda folosita in vinificatie pentru actiunea sa antiseptica, antioxidanta si antioxidazica; realizarea unei bune limpiditati; conservarea aromei si imbunatatirea calitatilor organoleptice a vinurilor
.. detalii tehnice »Sulfuric acid concentration
titrator pentru determinarea alcalinitatea cenusii (metoda titrimetrica conform STAS 6182/11-71 ) in prezenta indicatorului metilorange cenusa solubilizata la cald in exces de acid sulfuric se titreaza cu hidroxid de sodiu.
.. detalii tehnice »Potentiometric Titrator for wine and beverages
titrator potentiometric folosit pentru determinarea doze de cloruri din vin (conform metoda potentiometrie STAS 6182/31-74)
.. detalii tehnice »Wine turbidity meter
turbidimetru pentru vin utilizat pentru a determina cantitatea de bentonita necesara in vederea cresterii stabilitatii proteinei si a bentonitului in vin
.. detalii tehnice »Wine Filterability Tester
dispozitiv pentru masurare Indicele de filtrabilitatea vinului cat si filtrabilitate modificata
.. detalii tehnice »Saccharometer / Sugar hydrometer
zaharometru si Termozaharometru pentru masurarea densitatii vinului si mustului si determinarea nivelului de zaharuri
.. detalii tehnice »Wine alcohol and extract content tester
Pe lângă conținutul de alcool și extract, determină si parametrii aferenti, cum ar fi caloriile sau gradul de fermentație.
.. detalii tehnice »Reducing Sugars in Wine Portable Photometer
Instrument portabil conceput pentru determinări ale concentrației de zaharuri în vinuri sau reducerea zaharurilor în vin
.. detalii tehnice »
Aplicatii | Metoda comunitara | Metoda Standad |
---|---|---|
Determinarea masei volumice la 20°C şi densitatea relativă la 20°C | Metoda de referinţă: picnometrie Metode uzuale: areometrie sau densimetrie cu balanţa hidrostatică cu un taler sau cu două talere |
Metoda STAS 6182/8-71 Metoda de referinţă: picnometrie cu precizie de 0,0001 g/cm3 Metode uzuale: - picnometrie obişnuită (cu precizie de 0,0003 g/cm3) - areometrie |
Determinarea conţinutului in zaharuri al mustului, mustului concentrat şi mustului concentrat rectificat | Metoda: refractometrie Determinarea indicelui de refracţie al produsului eliberat de componenţii volatili, care este direct proporţional cu conţinutul de substanţă uscată solubilă. | Metoda STAS 6182/25-73 Metoda: determinarea indicelui de refracţie al produsului eliberat de componenţii volatili, care este direct proporţional cu conţinutul de substanţă uscată solubilă. |
Determinarea Tăria alcoolică in volume | Metoda de referinţă: picnometrie Metode uzuale: areometrie; densimetrie cu balanţa hidrostatică; refractometrie | Metoda STAS 6182/6-70 In afara metodei comunitare STAS-ul mai prevede: - metoda ebuliometrica; - metoda de dozare chimica a alcoolului |
Determinarea Extractul sec total | Metoda unica: densimetrie | Metoda STAS 6182/9-80 Metode: prin evaporare la presiune redusa; metoda densimetrica cu 2 variante: A – indirect B – prin calcul dupa formula Tabarie |
Determinarea Zaharuri reducatoare | Metoda de referinţa: trecerea vinului neutralizat şi dezalcoolizat printr-o coloana schimbatoare de anioni sub forma de acetat, in care anionii sunt schimbaţi prin ioni acetici, urmata de defecarea cu acetat neutru de plumb şi dozare prin metoda iodometrica. | Metoda STAS 6182/18-81 Metoda de referinţa: manganometrica; Metoda uzuala: iodometrica (Schoorl) |
Determinarea Zaharoza | Metoda de determinare calitativa: - prin cromatografie in strat subtire. Metoda de determinare şi de dozare: - prin cromatografie lichida de inalta performanta |
Metoda STAS 6182/17-81 Metoda de referinta: prin invertire şi colormetrie sau cromatografie in strat subtire; Metode uzuale: colorimetrica; prin cromatografie in strat subtire |
Determinarea Glucoza şi fructoza | Metoda: spectrofotometrie de absorbtie la lungimea de unda de 340 nm. Glucoza şi fructoza sunt fosforilate cu adenozin-trifosfat printr-o reactie enzimatica catalizata cu hexokinaza, rezultând glucoza-6-fosfat şi fructoza-6-fosfat |
|
Imbogatirii mustului de struguri, mustului de struguri concentrat, mustului de struguri concentrat rectificat si vinului prin aplicarea rezonantei magnetice nucleare a deuteriului | Metoda: prin aplicarea rezonantei magnetice nucleare a deuteriului din alcoolul etilic extras din vin sau din produsele de fermentatie a mustului de struguri, mustului de struguri concentrat si a mustului de struguri concentrat rectificat se determina urmatorii parametri: Raportul izotopic asociat la carbonul 1 din alcoolul etilic; Raportul izotopic asociat la carbonul 2 din alcoolul etilic; Parametrul "R" exprima distributia relativa a deuteriului la carbonul 1 si 2 din alcoolul etilic; Raportul izotopic al apei din vin |
|
Determinarea Cenusa | Metoda: incinerarea extractului de vin la 500°C -550°C, pana la combustia completa a carbonului | Metoda STAS 6182/3-70 Metoda: incinerarea extractului de vin la 500°C -550°C, pana la combustia completa a carbonului |
Determinarea Alcalinitatea cenusii | Metoda: titrimetrica. In prezenta indicatorului metilorange cenusa solubilizata la cald in exces de acid sulfuric se titreaza cu hidroxid de sodiu |
Metoda STAS 6182/11-71 Metoda: titrimetrica. In prezenta indicatorului metilorange cenusa solubilizata la cald in exces de acid sulfuric se titreaza cu hidroxid de sodiu |
Analiza Clorurile | Metoda: potentiometrie. Clorurile sunt dozate direct in vin prin potentiometrie cu utilizarea electrodului de Ag/AgCl |
Metoda STAS 6182/31-74 Metoda rapida: argentometrica prin precipitarea ionului Cl+ din vin |
Analiza Sulfatii | Metoda: precipitarea si determinarea sulfatului de bariu. Fosfatul de bariu precipitat in aceleasi conditii este eliminat prin spalarea precipitatului cu acid clorhidric. Metoda de testare rapida se bazeaza pe precipitarea sulfatului de bariu cu o solutie titrata de ioni de bariu. |
Metoda de litigiu: gravimetrica Metoda uzuala: gravimetrica II Metoda rapida: turbidimetrica |
Determinarea Aciditatea totala | Metoda: titrarea potentiometrica sau titrarea in prezenta albastrului de bromtimol, ca indicator al sfarsitului de reactie prin comparatie cu un etalon de culoare. Dioxidul de carbon nu este continut in aciditatea totala |
Metoda STAS 6182/1-79 Metoda: potentiometrica; Metoda: titrimetrica cu 2 variante: 1- titrarea se face in prezenta albastrului de bromtimol ca indicator; 2- titrarea se face in prezenta rosului de fenol ca indicator |
Determinarea Aciditatea volatila | Metoda: titrarea acizilor volatili separati din vin prin antrenarea cu vapori de apa si rectificarea vaporilor. Dioxidul de sulf liber si combinat trecut in distilat trebuie sa fie eliminat din aciditatea distilatului. Aciditatea conferita de acidul sorbic adaugat in vin trebuie sa fie de asemenea eliminata. |
Metoda STAS 6182/2-86 Metoda: titrarea acizilor volatili separati din vin prin antrenarea cu vapori de apa si rectificarea vaporilor. Dioxidul de sulf liber si combinat trecut in distilat trebuie sa fie eliminat din aciditatea distilatului. Aciditatea conferita de acidul sorbic adaugat in vin trebuie sa fie de asemenea eliminata. |
Determinarea Aciditatea fixa | Aciditatea fixa reprezinta diferenta intre aciditatea totala si aciditatea volatila si se exprima in miliechivalenti/l sau in g/l de acid tartric | |
Determinarea Acidul tartric | Metoda: gravimetrie. Metoda: colorimetrie Acidul tartric izolat pe o coloana schimbatoare de anioni, este dozat colorimetric pe baza colorarii in rosu pe care o da combinatia sa cu acidul vanadic. Efluentul (solutia colectata dupa trecerea prin coloana) mai contine acizii lactic si malic, dar acesta nu influenteaza rezultatul |
Metoda STAS 6182/34-74 Metoda: gravimetrica; acidul tartric este precipitat sub forma de racemat de calciu; Metoda: colorimetrica: acidul tartric fixat sub forma de acetat pe o rasina anionica puternic bazica, eluarea cu o solutie de sulfat de sodiu si dozarea colorimetrica cu acid vanadic |
Determinarea Acidul citric | Metoda: spectrofotometrie. Acidul citric este transformat in oxaloacetat si acetat prin reactia catalizata de citrat-liaza. In prezenta malat dehidrogenazei si a lactat dehidrogenazei, oxaloacetatul si derivatul sau de decarboxilare, piruvatul, sunt reduse in L-malat si L-lactat de catre nicotinamid-adenin-dinucleotidul redus (NADH) Cantitatea de NADH oxidata in NAD+ este proportionala cu titratul prezent. Oxidarea NADH este masurata prin scaderea absorbtiei la lungimea de unda de 349 nm. | Metoda STAS 6182/26-89 - iodometrie - spectrofotometrie cu acid sulfanilic diazotat - spectrofometrie cu anhidrida acetica |
Determinarea Acidul lactic | Metoda: spectrofotometrie. In prezenta nicotinamid-adenin-dinucleotid (NAD), acidul lactic total este oxidat la piruvat prin reactie catalizata de L-lactat dehidrogenaza (L-LDH) si D-lactat dehidrogenaza (D-LDH). Echilibrul chimic este deplasat in favoarea lactatului, de aceea eliminarea piruvatului din mediul de reactie deplaseaza echilibrul de reactie in sensul formarii piruvatului. In prezenta L-glutamatului, piruvatul este transformat in L-alanina, printr-o reactie catalizata de glutamat-piruvat-transaminaza in prezenta NAD. Formarea de NADH, masurata prin cresterea absorbtiei la lungimea de unda de 340 nm este proportionala cu cantitatea de lactat prezenta |
Metoda STAS 6182/21-73 Metoda: spectrofotometrie. Acidul lactic, izolat pe o coloana cu rasina schimbatoare de anioni, este oxidat la acetaldehida care se dozeaza colorimetric cu nitroprusiat de sodiu si piperidina |
Determinarea Acidul L-malic | Metoda: spectrofotometrie In prezenta nicotinamid-adenin-dinucleotid (NAD), acidul L-malic (L-malat) este oxidat in oxaloacetat prin reactia catalizata de L-malat-dehidrogenaza (L-MDH). Echilibrul de reactie este deplasat in favoarea malatului. De aceea eliminarea oxalacetatului din mediul de reactie deplaseaza echilibrul de reactie in sensul formarii de oxalacetat. In prezenta L-glutamatului, oxaloacetatul este transformat in L-aspartat, reactie catalizata de glutamat-oxaloacetat-transaminaza (GOT)- in prezenta NAD. Formarea de NADH, masurata prin cresterea absorbtiei la lungimea de unda de 340 nm, este proportionala cu cantitatea de L-malat prezenta |
|
Determinarea Acidul D-malic | Metoda: spectrofotometrie In prezenta D-malat-dehidrogenazei decarboxilazei (DMDH) acidul D-malic (D-malat) este oxidat in oxaloacetat de catre nicotinamid-adenin-dinucleotid (NAD). Oxaloacetatul format este transformat in piruvat si acid carbonic. Formarea de NADH, masurata prin cresterea absorbtiei la lungimea de unda de 334,340 si 365 nm este proportionala cu cantitatea de D-malat prezenta |
|
Determinarea Acidul malic total | Metode: colorimetrie. Acidul malic izolat pe o coloana de rasini schimbatoare de anioni este dozat colorimetric in eluat datorita coloratiei galbene pe care o da cu acidul cromotropic, in prezenta acidului sulfuric concentrat | Metoda STAS 6182/27-90 - fluorimetrie; - colorimetrie; - cromatografie (calitativa) |
Determinarea Acidul sorbic | Metoda: dozare prin spectrofotometrie de absorbtie in ultraviolet. Metoda: dozare prin cromatografie gazoasa. Metoda: identificare a urmelor prin cromatografie in strat subtire |
Metoda STAS 6182-7:1994 :: STAS 6182/7-94 devenit SR 6182-7:1994 - spectrofotometrie in ultraviolet; - colorimetrie cu acid 2-tiobarbituric; - gaz cromatografie; - cromatografie in strat subtire |
Determinarea Acidul L-ascorbic | Metoda de referinta: fluorimetrie Metoda uzuala: colorimetrie |
Metoda STAS 6182/15-87 - iodometrica; - cu 2,6-diclorfenolindofenol |
Determinarea Valoarea pH-ului | Masurarea diferentei de potential intre doi electrozi introdusi in lichidul de analizat. Unul dintre electrozi are un potential definit in functie de pH-ul lichidului, celalalt are un potential fix si cunoscut, constituind electrodul de referinta |
Metoda STAS 6182/14-72 Masurarea diferentei de potential intre doi electrozi introdusi in lichidul de analizat. Unul dintre electrozi are un potential definit in functie de pH-ul lichidului, celalalt are un potential fix si cunoscut, constituind electrodul de referinta |
Determinarea Dioxidul de sulf | Metoda rapida: titrare iodometrica; dioxidul de sulf liber este dozat direct in cazul vinurilor si musturilor. Metoda de referinta: dioxidul de sulf este antrenat printr-un curent de aer sau azot: dioxidul de sulf este fixat si oxidat prin barbotare intr-o solutie diluata si neutra de peroxid de hidrogen. Acidul sulfuric rezultat este dozat cu o solutie titranta de hidroxid de sodiu. Dioxidul de sulf este extras din vin prin antrenare la frig (10°C). Dioxidul de sulf total este extras din vin prin antrenare la cald (cca. 100°C) |
Metoda STAS 6182/13-72 Metoda rapida: dioxidul de sulf liber este dozat prin titrare iodometrica directa, in cazul vinurilor si musturilor. Metoda de referinta : potentiometrica si iodometrica in absenta aerului Metoda curenta: titrare iodometrica |
Determinarea Sodiul | Metoda de referinta: spectrofotometrie de absorbtie atomica Metoda uzuala: fotometrie in flacara |
Metoda STAS 6182/23-73 - flamfotometrie |
Determinarea Potasiul | Metoda de referinta: spectrofotometrie de absorbtie atomica, dupa adaugarea unui agent de suprimare a ionizarii (clorura de cesiu) pentru a evita ionizarea potasiului. Metoda uzuala: potasiul este dozat direct in vinul diluat, prin fotometrie in flacara |
Metoda STAS 6182/30-74 - gravimetrie; - volumetrica; - flamfotometrica |
Determinarea Magneziul | Metoda: spectrofotometrie de absorbtie atomica | Metoda SR 6182/33-93 - titrimetrie; - spectrofotometrie de absorbtie atomica in flacara. |
Determinarea Calciul | Metoda: spectrofotometrie de absorbtie atomica | Metoda SR 6182/32-93 - titrimetrie; - spectrofotometrie de absorbtie atomica in flacara |
Determinarea Fierul | Metoda de referinta: spectrofotometrie de absorbtie atomica. Metoda uzuala: mineralizarea vinului cu perhidrol, reducerea fierului trivalent in fier bivalent si dozarea acestuia prin colorarea rosie cu ortofenantrolina |
Metoda STAS 6182/10-89 Metoda de referinta: spectrofotometrie de absorbtie atomica. Metoda uzuala: mineralizarea vinului cu perhidrol, reducerea fierului trivalent in fier bivalent si dozarea acestuia prin colorarea rosie cu ortofenantrolina |
Determinarea Cuprul | Metoda: spectrofotometrie de absorbtie atomica | Metoda STAS 6182/19-90 - spectrofotometrie de absorbtie atomica - metoda cu 2,2'-dichinolil; - metoda cu dietilditiocarbamat de sodiu |
Determinarea Cadmiul | Metoda: spectrofotometrie de absorbtie atomica | Metoda STAS 6182/53-91 - spectrofotometrie de absorbtie atomica |
Determinarea Argintul | Metoda: spectrofotometrie de absorbtie atomica precedata de mineralizarea probei | |
Determinarea Zincul | Metoda: spectrofotometrie cu absorbtie atomica prin dozarea directa in vinul dezalcoolizat | |
Determinarea Plumbul | Metoda: spectrofotometrie de absorbtie atomica | Metoda SR 6182/5-94 - spectrofotometrie de absorbtie atomica; - spectrofotometrie cu ditizona |
Determinarea Fluorurile | Continutul in fluoruri din vin, la care se adauga o solutie tampon, este determinat cu ajutorul unui electrod specific cu membrana solida. Potentialul masurat este proportional cu logaritmul activitatii ionilor fluorurati din mediul analizat |
|
Determinarea Dioxidul de carbon | Metoda uzuala: manometrica, pentru vinuri petiante si vinuri spumante. Se masoara suprapresiunea dioxidului de carbon direct in butelie cu ajutorul unui afrometru pentru dopuri sau capsule. Metoda de referinta: pentru vinuri linistite cu suprapresiunea de CO2 < 0,5 bari. Volumul de vin prelevat dintr-un esantion se aduce aproape la 0°C si se varsa intr-un exces de solutie titrata de hidroxid de sodiu, cu pH de 10-11. Se titreaza cu o solutie acida in prezenta dioxidului de carbon. Continutul in dioxid de carbon este dedus din volumul de solutie consumata pentru a trece de la pH 8,6 (forma carbonat acid), la 4 (acid carbonic). O titrare martor efectuata in aceleasi conditii pe vin decarbonizat permite determinarea volumului de solutie de hidroxid de sodiu consumat de acizii din vin |
Metoda STAS 6182/36-77 - titrimetrica; - gazometrica |
Determinarea Derivatii cianici | Metoda rapida: controlul vinurilor tratate cu hexacianoferat de potasiu. Metoda uzuala: Dozarea argintometrica a acidului cianhidric total eliberat prin hidroliza acidului separat prin distilare |
Metoda STAS 6182/49-82 Metoda rapida: controlul vinurilor tratate cu hexacianoferat de potasiu. Metoda uzuala : Dozarea argintometrica a acidului cianhidric total eliberat prin hidroliza acidului separat prin distilare |
Determinarea Izotiocianatul de alil | Izotiocianatul de alil, prezent eventual in vin, recuperat prin distilare, este identificat prin cromatografie in faza gazoasa | |
Determinarea Caracteristicile cromatice | Metoda de referinta: spectrofotometrie. Aceasta permite calculul valorilor tristimulare si a coeficientilor tricromatici necesari specificarii culorii in termenii comisiei internationale de iluminare (CIE). Metoda uzuala: aplicabila vinurilor rosii si roze prin spectrofotometrie, la care intensitatea este data de suma absorbtiilor masurate la 1 cm drum optic a radiatiilor de lungimi de unda egale cu 420, 520 si 620 nm. Nuanta este exprimata ca raport al absorbtiei la 420 nm si 520 nm |
Metoda STAS 6182/35-75 Metoda de referinta: spectrofotometrie Se masoara cu spectrofotometrul transmisiile pentru patru lungimi de unda stabilite, iar cu valorile obtinute si cu ajutorul diagramei culorilor se calculeaza coordonatele tricromatice, luminozitatea relativa, lungimea de unda dominanta si puritatea. Metoda uzuala: se masoara densitatea optica pentru lungimile de unda de 420 nm si 520 nm si cu valorile obtinute se calculeaza intensitatea culorii si nuanta |
Determinarea Indicele Folin-Ciocalteu | Ansamblul compusilor fenolici din vin este oxidat cu reactivul Folin-Ciocalteu constituit dintr-un amestec de acid fosfotungstic si acid fosfomolibdenic, care este redus in timpul oxidarii fenolilor in amestec de oxizi albastri de tungsten si de molibden. Coloratia albastra are o absorbtie maxima de circa 750 nm. Aceasta este proportionala cu concentratia compusilor fenolici |
|
Determinarea raportului izotopic O18/O16 al apei continuta in vinuri | Metoda: spectrometrie de masa | |
Determinarea cationi totali | Proba este tratata cu un schimbator de cationi puternic acid. Cationii sunt schimbati cu H+ si sunt exprimati prin diferenta dintre aciditatea totala a efluentului si cea a probei | |
Determinarea conductivitatea | Metoda: masurarea conductivitatii electrice a unei coloane de lichid, situat intre doi electrozi de platina mentinuti paralel, constituind unul din bratele unui punti Wheatstone. | |
Determinarea metalele grele | Metoda rapida: metalele grele sunt puse in evidenta in mustul concentrat rectificat diluat corespunzator prin colorarea pe care o da formarea de sulfuri. Ele sunt evaluate comparativ cu o solutie-etalon de plumb, corespunzator continutului maxim admis. Determinarea continutului in plumb prin spectrofotometrie cu absorbtie atomica. Chelatul pe care il formeaza plumbul cu pirolidinditiocarbamatul de amoniu este extras cu metilizobutilcetona dupa care se masoara absorbtia la 283,3 nm. Continutul in plumb este determinat utilizand volume cunoscute de plumb intr-un set de solutii de referinta |
|
Determinarea hidroximetilfurfural | Metoda colorimetrica: aldehidele derivate din furan, in principal hidroximetilfurfuralul, reactioneaza cu acidul barbituric si para-toluidina pentru a forma un compus rosu, care este dozat prin colorimetrie la 550 nm. Metoda prin cromatografie lichida de inalta performanta: separarea pe coloana in faza inversata si determinarea la 280 nm. |
Metoda STAS 6182/29-73 - spectrofotometrie Hidroximetilfurfuralul da cu acidul barbituric si para-toluidina un compus de culoare rosie, a carui intensitate se masoara la lungimea de unda de 550 nm |
Dozarea chimica a etanolului | Metoda de dozare este utilizata pentru determinarea tariei alcoolice a lichidelor slab alcoolice precum musturile, musturile concentrate, musturile concentrate rectificate. Se determina prin: distilarea simpla a lichidului; oxidarea etanolului din distilat cu dicromat de potasiu; titrarea excesului de dicromat cu o solutie de fier II. |
|
Determinarea mezo-inozitol, scilo-inozitol si zaharoza | Cromatografie in faza gazoasa a derivatilor silanizati |
MultiLab Romania
Toate drepturile rezervate MultiLab SRL© Romania | Produse si preturi pot fi modificate fara notificare prealabila.