Instrumente pentru Industria vinului

Home Contact Service

Distribuitor autorizat in Romania pentru produsele

analizor_funke_gerber aparate_brookfield analizor_vin_hanna analizor_wtw

 

ro Aparate pentru analiza si control la materii prime si produse finite agro-alimentare » Echipamente Oenologice pentru analiza bauturi alcoolice si naturale vinului si a berii

uk Food & Beverage Testing Equipments » Spirits Wine & Must Testing Instruments



Aparate si ustensile pentru analiza de vin si must


Instrumente pentru industria băuturilor si vinificatie pentru analize de laborator si de proces
disponibile ca versiuni de laborator, portabile de teren si automatizate on-line / in-line pentru multipli parametri


Analizatoare si Testere
Analizator bauturilor alcoolice
Analizor Bere
Analizor automat pt. vin si must
Analizor acidul tartric in vin
Aparat determinarea cuprului din vin
Analizor Glucoza şi fructoza
Acidimetru / aciditate volatila
Areometru / tăria alcoolică
Afrometru pentru vin si must
Alcoolmetru OIML pentru vin si must
Analizor concentratiei alcoolice vin
Balanta hidrostatica de densitate
Biurete aciditate totala
Colorimetru vin si must
Conductometru pentru vin si must
Continutului de apa in vin si must
Densimetru vin si must
Dispenser pentru dozare
Distilator oenologic Oficial CEE
Ebuliometru vin si must
Fotometru / fotocolorimetru de vin
Glucometru continutul zaharului
Hidrometru densitatii bauturilor si vin
HPLC pentru analiza vinului
pH-metru pentru vin si must
Pipete volumetrice pentru vin si must
Microscop pentru analiza vin si must
Mustmetru Oficial pentru vin si must Picnometru masa volumica
Polimetru concentratiei de zahar
Prelevator probe de vin si must
Refractometru zaharuri in must si vin
Salimetru / Tester salinitate
Spectrofotometre vin si must
Stabilitatii tartrice vin si must
Sulf-metru / Sulfitometru vin si must
Termoalcoolmetru cu BVM
Termobalanta / continutul de apa
Termometru pentru vin si must
Termosalimetru
Termozaharometru de vin
Tester de stabilitate proteica
Tester fierului din vin
Tester fenolilor totali în vin
Tester zahărului rezidual din vin
Tester acidului tartric în vin
Titrator aciditate totala in vin
Trusa teste rapide must si vin
Turbidimetru pentru vin si must
Ustensile si consumabile laborator
Vinometru
Zaharometru de must si vin


Agenti de procesare
Activatori si nutrienti fermentatie
Antiseptice şi antioxidanţi
Bacterii Lactice
Clarificatori
Decoloranţi şi dezodorizanţi
Drojdii pentru vinuri albe
Drojdii pentru vinuri roşii
Enzime
KIT-uri Reactivi oenologic / venificatie
Nutrienţii de fermentatie
Polizaharide
Stabilizatori


Testere si analizoare pentru analiza vinului mustului si mustul rectificat, berii si a bauturi alcoolice

balanta hidrostatica

Balanţa hidrostatică pentru determinarea densitatii

Determinarea masa volumică şi densitatea relativă la 20°C
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/8-71 »


.. balanta hidrostatica ⇝ detalii tehnice »
acid-metru_vin

Refracftometre pentru vin si must

Folosite pentru determinarea conţinutului în zaharuri al mustului, mustului concentrat şi mustului concentrat rectificat
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/25-73 »

Variante: Refractometre portabile, ABBE si de proces a fost conceput pentru introducerea si masurarea directa in fluxul de productie, este ideal pentru controlul proceselor industriale de venificatie cat si pentru separarea fluidelor


.. gama de refractometre ⇝ detalii tehnice »
aerometru de vin

Areometru de vin

Determinarea tăria alcoolică în volume
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/6-70 »
Areometru cu termometru (areotermometru) de vin si must cu scara dubla: 0.990-1.120 : 0.001 g/ml 3-17 : 0.5 % Vol.
Termometru cu lichid rosu: 0+40°C : 1°C
• Acuratete: ± 1 div.
• Temperatura de corectie: 20°C
• Lungime : 400mm

.. solicit oferta pret »



afrometru de vin sampania

Afrometru de presiune / Afrometre analogice - digitale si de proces inline

Afrometrul este un manometru pentru masurarea presiunii din interiorul sticlelor de vin, vin spumant sau șampania.
Carcasa are diametru de Ø63 mm. cu ac de penetrare din otel inoxidabil

Versiune digitala masoare direct presiune totala CO2 si CO2 dizolvat in vin (sau orice produse imbuteliat).
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/36-77 »


solicit oferta pret »
alcoolmetru vin must

Alcoolmetre si Termoalcoolmetre

Alcoolmetre cu sau fara termometru masoara concentratia de alcool (0-100 grade) din vin, tuica ,palinca, vodka. "tabel de corelare cu temperatura" pentru citirea exacta a concentratiei si temperatura
• Alcoolmetru din sticla cu domeniu de masurare: 0...100 %vol. sau 0...80% greutate
• Termoalcoolmetru din sticla cu domeniu de masurare: 11...37% vol. / temperatura 20°C cu BVM.
Optional: certificat metrologic
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/6-70 »


.. solicit oferta pret »
analizor vin

Analizor automata pentru determinarea rapidă a concentraţiei de alcool din vin
Model: HI 83540

Analizor pentru determinarea concentratiei alcoolice a vinurilor si produse pe baza de vin cu mare precizie si acuratete si in cativa minute aveti rezultatele masurate in % si V/V.
Analizorul digital cu afişaj LCD prevazut cu conectare port USB; funcţie GLP (Good Laboratory Practice); agitator magnetic încorporat; functie de cmpensare automată sau manuală a temperaturii si a zahărului
Aplicabilitate: multiple metode standarizate »


.. mai multe detalii »



densimetru pentru vin

Densimetre digitale

Densimetru digital pentru determinarea extractul sec total
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/9-80 »


.. densimetre digitale »
.. densimetre din sticla »
cuptor de cenusa

Cuptor de calcinare pentru determinare continutul de cenusa in vin

Determinarea: Cenuşă
Metoda: incinerarea extractului de vin la 500°C ... 550°C, până la combustia completă a carbonului
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/3-70 »


.. cuptoare de calcinare »
cromatograf pentru vin

Cromatograf de lichide HPLC

Cromatofgraf de lichide pentru determinarea Zaharoza din vin si must
Metoda de determinare calitativă sau Metoda de determinare şi de dozare:
prin cromatografie lichidă de înaltă performanţă HPLC
Aplicabilitate: metode de aplicatie uzuala STAS 6182/17-81 »


.. cromatografe de lichid HPLC »

distilator vin

Distilator oenologic cu abur de 3, 4 sau 6 posturi pentru determinarea acizi voltaili
Modele:
- Iozzi3 : Acidimetru cu 3 locuri
- Iozzi4 : Acidimetru cu 4 locuri
- Iozzi6 : Acidimetru cu 6 locuri

Distilator oenologic cu abur incalzire cu gaz, are 3, 4 sau 6 baloane de distilare, pentru testarea aciditatii totale si volatile prin titrare / distilare.


.. solicit oferta pret »
distilatoe oenologic

Distilator oenologic pentru determinarea gradelor alcoolice in vinuri, must, bere si bauturi alcoolice
Model: EnoDest

Distilator oenologic cu incalzire electrica pentru determinarea continutului de alcool; acid sorbic; aciditate volatila si aciditatii totale si mixturi de plante prin distilare (ex. Stipa Tenacissima), drojdie, boasca din struguri)


.. mai multe detalii »
ebuliometru de vin

Ebuliometru de vin si must

Ebuliometru pentru determinarea Tăria alcoolică în volum
Metoda ebuliometrică;
STAS 6182/6-70.


.. mai multe detalii »



dozator pentru vin

Dozatoare si Kituri de reactivi necesare analizei vinului si must

• Dozare / titrarea acidul acetic
• Dozare / titrarea aciditate totala
• Valoarea pH-ul / Conductivitate
• Dozare / titrarea acizi volatili
• Dozare / titrarea dioxidul de sulf
• Titrarea alcoolului
• Dozare de gaz / Gas testing
• Turbiditate / Proteine
• Instrumente optice
• Instrumente multiparametrice


.. mai multe detalii »
analizor sulf din vin

Tester portabil pentru determinarea dioxdul de sulf liber si total
Model: SC-100A

Instrument digital pentru determinarea bioxidului de sulf SO2 liber si total
Acuratete: 2 ppm SO2 liber sau total
Cantitate minima de proba: 25 ml.
Precizie: ±2 ppm SO2
Optional Kit complet pentru 50 de determinari include:
Instrumnet digital cu senzor SO2 - reactiv SO2 - vas pentru titrare de 5 ml. - seringa - 2 pipete 25 ml.

.. solicit oferta pret »
analizor_acid_malic_vin

Tester cu kit enzimatic pentru determinarea si monitorizarea acidului malic din vin
Model: SC-50 MLF

Fermentatia malolactica este un proces de dezacidifiere biologica a vinului si consta în degradarea acidului malic din vin in acid lactic si CO2. Detectorul SC-50 MLF determina concentratie de acidul malic respectiv punctul final de fermentatie malolactica (MLF)

.. solicit oferta pret »



polimetru_zaharoase

Polimetre

Polarimetre instrument pentru determinarea a concentratiei oricaror solutii optic active; folosit in special pentru determinarea concentratie; calităţii şi cantităţii de zahăr.


.. mai multe detalii »
microscop pentru vin

Microscoape pentru analiza vinului si must

Analiza vinului, must si struguri cu microscoape de polarizare in camp luminos si cu lumina fluorescenta incidenta sunt trei tipuri de microscoape folosite pentru analiza vinului.


.. mai multe detalii »
mustmetru de vin

Mustmetru pentru vin si must

Mustmetru cu scala dubla:
se citeste gr. zahar/ litru si %vol - potentialul alcoolic al vinului;
• Valoarea diviziunii 5gr.zahar/l si 0.5% vol.;
• Temperatura de etalonare 20C;
• Citirea dedesuptul meniscului;
• Lungime totala 160+/-10 mm;.


solicit oferta pret »»



picnometru de vin

Picnometru


Picnometru dispozitiv pentru determinarea masa volumică la 20°C şi densitatea relativă la 20°C

Metoda de referinţă: picnometrie cu precizie de 0,0001 g/cm3
STAS 6182/8-71.
» Măsurarea densităţii prin cântărirea unui volum constant se face în cântărirea corpului analizat şi a unui volum egal de apă distilată.


solicit oferta pret »»
evaporator venificatie

Plite, cuiburi de incalzire si bai de evaporare

Evaporator probe de vin si must cu urmatoarele spec. tehnice:
VOLUM balon de incalzire: 500 ml,
Domeniu de temperatura: temp. amb. ...350°C,
Gradul de precizie: ± 5°C,
Control temperatura: termoregulator cu scala gradata,
Izolatie termica: fibra de sticla,
Puterea rezistenta la incalzire: 450 W,
Clasa de protectie: IP 30.


.. mai multe detalii »
tester_co2_vin

Tester dioxid de carbon (CO2) din vinuri

Tester pentru determinarea contionutul CO2 din vin
• scala: -10 +60°C
• div. 0.5°C
• acuratete: +/- 0,8°C
• imersie: 305 mm.


solicit oferta pret »



reactivi pentru vin

Reactivi si solutii etalon

Reactivi pentru determinarea Zaharuri reducătoare
Metoda de referinţă: trecerea vinului neutralizat şi dezalcoolizat printr-o coloană schimbătoare de anioni sub formă de acetat, în care anionii sunt schimbaţi prin ioni acetici, urmată de defecarea cu acetat neutru de plumb şi dozare prin metoda iodometrică (Schoorl)
sau Metoda manganometrică(Bertrand)
STAS 6182/18-81.


Reactivi necesar »
spectrofotometru pentru vin

Spectrofotometru UV-Viz

Analizor spectral pentru determinarea glucoza şi fructoza
Metoda: spectrofotometrie de absorbţie la lungimea de undă de 340 nm.
Glucoza şi fructoza sunt fosforilate cu adenozin-trifosfat printr-o reacţie enzimatică catalizată cu hexokinază, rezultând glucoză-6-fosfat şi fructoză-6-fosfat.


.. mai multe detalii»

 

spectrofotometru pentru vin

Spectrometru NIR / analiza in infrarosu apropiat

Analizator NIR infrarosu apropiat pentru analiza completa este un aparat de mare precizie a probelor lichide vin, must, bauturi alcoolice spirtuase, oţet, cidru şi sucuri naturale de fructe pentru analiza de rutină a parametrilor de calitate importanţi (etanol, zaharuri, pH, acid acetic, densitate şi acizi organici,..etc).


.. mai multe detalii »



spectrometru rezonanta magnetica

Spectrometru de rezonanta magnetica nucleara (RMN)


Spectrometru RMN pentru determinarea îmbogăţirii mustului de struguri; concentrat si rectificat, şi vinului prin aplicarea rezonanţei magnetice nucleare a deuteriului din alcoolul etilic extras din vin sau din produsele de fermentaţie a mustului de struguri, mustului de struguri concentrat şi a mustului de struguri concentrat rectificat se determină următorii parametri:
- Raportul izotopic asociat la carbonul 1 din alcoolul etilic;
- Raportul izotopic asociat la carbonul 2 din alcoolul etilic;
- Parametrul "R" exprimă distribuţia relativă a deuteriului la carbonul 1 şi 2 din alcoolul etilic;
- Raportul izotopic al apei din vin.


.. mai multe detalii »
sulfitometru vin

Sulfitometru de vin si must

Sulfitometru pentru sulfitarea de vin folosit în vinificaţie pentru acţiunea sa antiseptică, antioxidantă şi antioxidazică; realizarea unei bune limpidităţi; conservarea aromei şi îmbunătăţirea calităţilor organoleptice a vinurilor.


.. mai multe detalii »
termometru butoi de vin

Termometre digitale cu sonda si Termometru de sticla pentru vin si must

Termometru cu sonda este un instrument ideal pentru aplicatii in sectorul alimentar.
Poate fi folosit in orice activitati unde este necesara monitorizarea constanta a temperaturii: fabrici, restaurante, cantine, etc;
Sonda de penetrare este perfecta pentru produse alimentare Rezistent la apa;
Domeniu de temperatura: -50+200°C
Rezolutie: 0.1°C;
Sonda de penetrare din inox cu o lungime de 125 mm si Ø 3.5 mm;
Functie de afisare digitala.


.. mai multe detalii »



titrator pentru vin

Titrator digital

Titrator pentru determinarea alcalinitatea cenuşii
Metoda: titrimetrică.
În prezenţa indicatorului metilorange cenuşa solubilizată la cald în exces de acid sulfuric se titrează cu hidroxid de sodiu.
STAS 6182/11-71.


.. mai multe detalii »
titrare vin si must

Titrator potentiometric

Titrator potential pentru determinarea clorurile
Metoda: potenţiometrie. Clorurile sunt dozate direct în vin prin potenţiometrie cu utilizarea electrodului de Ag/AgCl.
STAS 6182/31-74.


.. mai multe detalii »
teste rapide pentru vin

Teste rapide pentru vin si must

Trusa completa pentru teste oenologice, totusi este posibil ca pentru probele extrem de complexe (vin, sucuri, probe solide, etc) sa fie necesari reactivi auxiliari pentru etapa de pregatire a probei.
Modul în care se masoara proba sau reactivii presupune o precizie crescuta fata de kit-urile prezentate anterior. De asemenea drumul optic generos (intre 5 si 10 cm) compenseaza din eroarea fireasca a ochiului normal facînd posibile analize la a doua zecimala timpul de analiza ramînînd la fel de redus.


.. mai multe detalii »



turbidimetru_vin

Turbidimetru pentru vin

Turbidimetru pentru determinarea sulfaţii
Metoda: precipitarea şi determinarea sulfatului de bariu. Fosfatul de bariu precipitat în aceleaşi condiţii este eliminat prin spălarea precipitatului cu acid clorhidric.
Metoda de testare rapidă se bazează pe precipitarea sulfatului de bariu cu o soluţie titrată de ioni de bariu.
STAS 6182/12-77.


.. mai multe detalii »
zaharometru pentru vin

Zaharometru si Termozaharometru pentru vin si must

Zaharometru este un tester din sticla cu scale de hirtie in interior, lest din alice de plumb, ceara rosie si bazin cu mercur; Scala de % masa zahar se afla in interiorul tijei iar scala de temperatura in interiorul corpului;
• Domeniul de masura:
0-10%zahar; 0-20%zahar; 20-40%zahar; 40-60%zahar; 60-80%zahar
pentru partea densimetrica si 0+30°C pentru partea termometrica;
• Valoarea diviziuni este 0.2% masa zahar pentru partea densimetrica si 1°C pentru partea termometrica;
• Temperatura de etalonare 20°C;
• Citirea dedesuptul meniscului;
• Lungime totala 390+/-20 mm.


solicit oferta pret »»
vinometru

Vinometre / Pipete volumetrice speciale pentru vin si must

Pipete volumetrice pentru vin si must (vinometru)

Variante disponibile:
• Pipeta volumetrica din sticla de la 0 la 25 cu gradatie de 1%Vol.
cod.prod.ML2111-qp
• Pipeta volumetrica de 40ml cu diametru de 30mm
cod.prod.ML2120-04-qp
• Pipeta volumetrica dreapta din sticla borosilicata de 220 ml; diametru de Ø30 mm si 500mm lungime.


solicit oferta pret »»


*Metode de analiză a vinurilor

Determinarea masei volumice la 20°C şi densitatea relativă la 20°C


  • Metoda comunitara

    Metoda de referinţă: picnometrie
    Metode uzuale: areometrie sau densimetrie cu balanţa hidrostatică cu un taler sau cu două talere


  • Metoda STAS 6182/8-71

    Metoda de referinţă: picnometrie cu precizie de 0,0001 g/cm3
    Metode uzuale:
    - picnometrie obişnuită (cu precizie de 0,0003 g/cm3)
    - areometrie

Determinarea conţinutului în zaharuri al mustului, mustului concentrat şi mustului concentrat rectificat


  • Metoda comunitara

    Metoda: refractometrie Determinarea indicelui de refracţie al produsului eliberat de componenţii volatili, care este direct proporţional cu conţinutul de substanţă uscată solubilă.


  • Metoda STAS 6182/25-73

    Metoda: determinarea indicelui de refracţie al produsului eliberat de componenţii volatili, care este direct proporţional cu conţinutul de substanţă uscată solubilă.

Determinarea Tăria alcoolică în volume


  • Metoda comunitara

    Metoda de referinţă: picnometrie Metode uzuale: areometrie; densimetrie cu balanţa hidrostatică; refractometrie


  • Metoda STAS 6182/6-70

    În afara metodei comunitare STAS-ul mai prevede:
    - metoda ebuliometrică;
    - metoda de dozare chimică a alcoolului




Determinarea Extractul sec total


  • Metoda comunitara

    Metoda unică: densimetrie.


  • Metoda STAS 6182/9-80
    Metode: prin evaporare la presiune redusă; metoda densimetrică cu 2 variante:
    A – indirect
    B – prin calcul după formula Tabarie

Determinarea Zaharuri reducătoare


  • Metoda comunitara

    Metoda de referinţă: trecerea vinului neutralizat şi dezalcoolizat printr-o coloană schimbătoare de anioni sub formă de acetat, în care anionii sunt schimbaţi prin ioni acetici, urmată de defecarea cu acetat neutru de plumb şi dozare prin metoda iodometrică.


  • Metoda STAS 6182/18-81

    Metoda de referinţă: manganometrică;
    Metoda uzuală: iodometrică (Schoorl)

Determinarea Zaharoza


  • Metoda comunitara

    Metoda de determinare calitativă: - prin cromatografie în strat subţire. Metoda de determinare şi de dozare: - prin cromatografie lichidă de înaltă performanţă.


  • Metoda STAS 6182/17-81

    Metoda de referinţă: prin invertire şi colormetrie sau cromatografie în strat subţire;
    Metode uzuale: colorimetrica; prin cromatografie în strat subţire




Determinarea Glucoza şi fructoza


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie de absorbţie la lungimea de undă de 340 nm.
    Glucoza şi fructoza sunt fosforilate cu adenozin-trifosfat printr-o reacţie enzimatică catalizată cu hexokinază, rezultând glucoză-6-fosfat şi fructoză-6-fosfat


Imbogăţirii mustului de struguri, mustului de struguri concentrat, mustului de struguri concentrat rectificat şi vinului prin aplicarea rezonanţei magnetice nucleare a deuteriului


  • Metoda comunitara

    Metoda: prin aplicarea rezonanţei magnetice nucleare a deuteriului din alcoolul etilic extras din vin sau din produsele de fermentaţie a mustului de struguri, mustului de struguri concentrat şi a mustului de struguri concentrat rectificat se determină următorii parametri: Raportul izotopic asociat la carbonul 1 din alcoolul etilic; Raportul izotopic asociat la carbonul 2 din alcoolul etilic; Parametrul "R" exprimă distribuţia relativă a deuteriului la carbonul 1 şi 2 din alcoolul etilic; Raportul izotopic al apei din vin

Determinarea Cenuşă


  • Metoda comunitara

    Metoda: incinerarea extractului de vin la 500°C -550°C, până la combustia completă a carbonului


  • Metoda STAS 6182/3-70

    Metoda: incinerarea extractului de vin la 500°C -550°C, până la combustia completă a carbonului




Determinarea Alcalinitatea cenuşii


  • Metoda comunitara

    Metoda: titrimetrică. În prezenţa indicatorului metilorange cenuşa solubilizată la cald în exces de acid sulfuric se titrează cu hidroxid de sodiu.


  • Metoda STAS 6182/11-71

    Metoda: titrimetrică. În prezenţa indicatorului metilorange cenuşa solubilizată la cald în exces de acid sulfuric se titrează cu hidroxid de sodiu

Analiză Clorurile


  • Metoda comunitara

    Metoda: potenţiometrie. Clorurile sunt dozate direct în vin prin potenţiometrie cu utilizarea electrodului de Ag/AgCl.


  • Metoda STAS 6182/31-74

    Metoda rapida: argentometrică prin precipitarea ionului Cl+ din vin

Analiză Sulfaţii


  • Metoda comunitara

    Metoda: precipitarea şi determinarea sulfatului de bariu. Fosfatul de bariu precipitat în aceleaşi condiţii este eliminat prin spălarea precipitatului cu acid clorhidric. Metoda de testare rapidă se bazează pe precipitarea sulfatului de bariu cu o soluţie titrată de ioni de bariu.


  • Metoda STAS 6182/12-77

    Metoda de litigiu: gravimetrică
    Metoda uzuală: gravimetrică II
    Metoda rapidă: turbidimetrică




Determinarea Aciditatea totală


  • Metoda comunitara

    Metoda: titrarea potenţiometrică sau titrarea în prezenţa albastrului de bromtimol, ca indicator al sfârşitului de reacţie prin comparaţie cu un etalon de culoare. Dioxidul de carbon nu este conţinut în aciditatea totală.


  • Metoda STAS 6182/1-79

    Metoda: potenţiometrică;
    Metoda: titrimetrică cu 2 variante:
    1- titrarea se face în prezenţa albastrului de bromtimol ca indicator;
    2- titrarea se face în prezenţa roşului de fenol ca indicator

Determinarea Aciditatea volatilă


  • Metoda comunitara

    Metoda: titrarea acizilor volatili separaţi din vin prin antrenarea cu vapori de apă şi rectificarea vaporilor. Dioxidul de sulf liber şi combinat trecut în distilat trebuie să fie eliminat din aciditatea distilatului. Aciditatea conferită de acidul sorbic adăugat în vin trebuie să fie de asemenea eliminată.


  • Metoda STAS 6182/2-86

    Metoda: titrarea acizilor volatili separaţi din vin prin antrenarea cu vapori de apă şi rectificarea vaporilor. Dioxidul de sulf liber şi combinat trecut în distilat trebuie să fie eliminat din aciditatea distilatului. Aciditatea conferită de acidul sorbic adăugat în vin trebuie să fie de asemenea eliminată.

Determinarea Aciditatea fixă


  • Metoda comunitara

    Aciditatea fixă reprezintă diferenţa între aciditatea totală şi aciditatea volatilă şi se exprimă în miliechivalenţi/l sau în g/l de acid tartric.




Determinarea Acidul tartric


  • Metoda comunitara

    Metoda: gravimetrie. Metoda: colorimetrie Acidul tartric izolat pe o coloană schimbătoare de anioni, este dozat colorimetric pe baza colorării în roşu pe care o dă combinaţia sa cu acidul vanadic. Efluentul (soluţia colectată după trecerea prin coloană) mai conţine acizii lactic şi malic, dar acesta nu influenţează rezultatul


  • Metoda STAS 6182/34-74

    Metoda: gravimetrică; acidul tartric este precipitat sub formă de racemat de calciu; Metoda: colorimetrică: acidul tartric fixat sub formă de acetat pe o răşină anionică puternic bazică, eluarea cu o soluţie de sulfat de sodiu şi dozarea colorimetrică cu acid vanadic

Determinarea Acidul citric


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie. Acidul citric este transformat în oxaloacetat şi acetat prin reacţia catalizată de citrat-liază. În prezenţa malat dehidrogenazei şi a lactat dehidrogenazei, oxaloacetatul şi derivatul său de decarboxilare, piruvatul, sunt reduse în L-malat şi L-lactat de către nicotinamid-adenin-dinucleotidul redus (NADH) Cantitatea de NADH oxidată în NAD+ este proporţională cu titratul prezent. Oxidarea NADH este măsurată prin scăderea absorbţiei la lungimea de undă de 349 nm.


  • Metoda STAS 6182/26-89

    Metode:
    - iodometrie
    - spectrofotometrie cu acid sulfanilic diazotat
    - spectrofometrie cu anhidridă acetică

Determinarea Acidul lactic


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie. În prezenţa nicotinamid-adenin-dinucleotid (NAD), acidul lactic total este oxidat la piruvat prin reacţie catalizată de L-lactat dehidrogenază (L-LDH) şi D-lactat dehidrogenază (D-LDH). Echilibrul chimic este deplasat în favoarea lactatului, de aceea eliminarea piruvatului din mediul de reacţie deplasează echilibrul de reacţie în sensul formării piruvatului. În prezenţa L-glutamatului, piruvatul este transformat în L-alanină, printr-o reacţie catalizată de glutamat-piruvat-transaminază în prezenţa NAD. Formarea de NADH, măsurată prin creşterea absorbţiei la lungimea de undă de 340 nm este proporţională cu cantitatea de lactat prezentă.


  • Metoda STAS 6182/21-73

    Metoda: spectrofotometrie.
    Acidul lactic, izolat pe o coloană cu răşina schimbătoare de anioni, este oxidat la acetaldehida care se dozează colorimetric cu nitroprusiat de sodiu şi piperidina.




Determinarea Acidul L-malic


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie
    În prezenţa nicotinamid-adenin-dinucleotid (NAD), acidul L-malic (L-malat) este oxidat în oxaloacetat prin reacţia catalizată de L-malat-dehidrogenază (L-MDH). Echilibrul de reacţie este deplasat în favoarea malatului. De aceea eliminarea oxalacetatului din mediul de reacţie deplasează echilibrul de reacţie în sensul formării de oxalacetat. În prezenţa L-glutamatului, oxaloacetatul este transformat în L-aspartat, reacţie catalizată de glutamat-oxaloacetat-transaminază (GOT)- în prezenţa NAD. Formarea de NADH, măsurată prin creşterea absorbţiei la lungimea de undă de 340 nm, este proporţională cu cantitatea de L-malat prezentă.

Determinarea Acidul D-malic


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie
    În prezenţa D-malat-dehidrogenazei decarboxilazei (DMDH) acidul D-malic (D-malat) este oxidat în oxaloacetat de către nicotinamid-adenin-dinucleotid (NAD). Oxaloacetatul format este transformat în piruvat şi acid carbonic. Formarea de NADH, măsurată prin creşterea absorbţiei la lungimea de undă de 334,340 şi 365 nm este proporţională cu cantitatea de D-malat prezentă.

Determinarea Acidul malic total


  • Metoda comunitara

    Metode: colorimetrie. Acidul malic izolat pe o coloană de răşini schimbătoare de anioni este dozat colorimetric în eluat datorită coloraţiei galbene pe care o dă cu acidul cromotropic, în prezenţa acidului sulfuric concentrat.


  • Metoda STAS 6182/27-90

    Metode:
    - fluorimetrie;
    - colorimetrie;
    - cromatografie (calitativă)




Determinarea Acidul sorbic


  • Metoda comunitara

    Metoda: dozare prin spectrofotometrie de absorbţie în ultraviolet. Metoda: dozare prin cromatografie gazoasă. Metoda: identificare a urmelor prin cromatografie în strat subţire


  • Metoda STAS 6182-7:1994

    STAS 6182/7-94 devenit SR 6182-7:1994
    Metode:
    - spectrofotometrie în ultraviolet;
    - colorimetrie cu acid 2-tiobarbituric;
    - gaz cromatografie;
    - cromatografie în strat subţire

Determinarea Acidul L-ascorbic


  • Metoda comunitara

    Metoda de referinţă: fluorimetrie
    Metoda uzuală: colorimetrie


  • Metoda STAS 6182/15-87

    Metode:
    - iodometrică;
    - cu 2,6-diclorfenolindofenol

Determinarea Valoarea pH-ului


  • Metoda comunitara

    Măsurarea diferenţei de potenţial între doi electrozi introduşi în lichidul de analizat.
    Unul dintre electrozi are un potenţial definit în funcţie de pH-ul lichidului, celălalt are un potenţial fix şi cunoscut, constituind electrodul de referinţă.


  • Metoda STAS 6182/14-72

    Măsurarea diferenţei de potenţial între doi electrozi introduşi în lichidul de analizat. Unul dintre electrozi are un potenţial definit în funcţie de pH-ul lichidului, celălalt are un potenţial fix şi cunoscut, constituind electrodul de referinţă.




Determinarea Dioxidul de sulf


  • Metoda comunitara

    Metoda rapidă: titrare iodometrică; dioxidul de sulf liber este dozat direct în cazul vinurilor şi musturilor.
    Metoda de referinţă: dioxidul de sulf este antrenat printr-un curent de aer sau azot: dioxidul de sulf este fixat şi oxidat prin barbotare într-o soluţie diluată şi neutră de peroxid de hidrogen.
    Acidul sulfuric rezultat este dozat cu o soluţie titrantă de hidroxid de sodiu. Dioxidul de sulf este extras din vin prin antrenare la frig (10°C). Dioxidul de sulf total este extras din vin prin antrenare la cald (cca. 100°C).


  • Metoda STAS 6182/13-72

    Metoda rapidă: dioxidul de sulf liber este dozat prin titrare iodometrică directă, în cazul vinurilor şi musturilor.
    Metoda de referinţă : potenţiometrică şi iodometrică în absenţa aerului Metoda curentă: titrare iodometrică

Determinarea Sodiul


  • Metoda comunitara

    Metoda de referinţă: spectrofotometrie de absorbţie atomică
    Metoda uzuală: fotometrie în flacără


  • Metoda STAS 6182/23-73

    Metoda: - flamfotometrie

Determinarea Potasiul


  • Metoda comunitara

    Metoda de referinţă: spectrofotometrie de absorbţie atomică, după adăugarea unui agent de suprimare a ionizării (clorură de cesiu) pentru a evita ionizarea potasiului.
    Metoda uzuală: potasiul este dozat direct în vinul diluat, prin fotometrie în flacără.


  • Metoda STAS 6182/30-74

    Metode:
    - gravimetrie;
    - volumetrică;
    - flamfotometrică




Determinarea Magneziul


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie de absorbţie atomică.


  • Metoda SR 6182/33-93

    Metode:
    - titrimetrie;
    - spectrofotometrie de absorbţie atomică în flacără.

Determinarea Calciul


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie de absorbţie atomică


  • Metoda SR 6182/32-93


    Metode:
    - titrimetrie;
    - spectrofotometrie de absorbţie atomică în flacără

Determinarea Fierul


  • Metoda comunitara

    Metoda de referinţă: spectrofotometrie de absorbţie atomică. Metoda uzuală: mineralizarea vinului cu perhidrol, reducerea fierului trivalent în fier bivalent şi dozarea acestuia prin colorarea roşie cu ortofenantrolină.


  • Metoda STAS 6182/10-89

    Metoda de referinţă: spectrofotometrie de absorbţie atomică.
    Metoda uzuală: mineralizarea vinului cu perhidrol, reducerea fierului trivalent în fier bivalent şi dozarea acestuia prin colorarea roşie cu ortofenantrolină.




Determinarea Cuprul


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie de absorbţie atomică


  • Metoda STAS 6182/19-90

    Metode:
    - spectrofotometrie de absorbţie atomică
    - metoda cu 2,2'-dichinolil;
    - metoda cu dietilditiocarbamat de sodiu

Determinarea Cadmiul


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie de absorbţie atomică


  • Metoda STAS 6182/53-91

    Metoda: spectrofotometrie de absorbţie atomică

Determinarea Argintul


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie de absorbţie atomică precedată de mineralizarea probei.




Determinarea Zincul


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie cu absorbţie atomică prin dozarea directă în vinul dezalcoolizat

Determinarea Plumbul


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrofotometrie de absorbţie atomică.


  • Metoda SR 6182/5-94


    Metoda:
    - spectrofotometrie de absorbţie atomică;
    - spectrofotometrie cu ditizona

Determinarea Fluorurile


  • Metoda comunitara

    Conţinutul în fluoruri din vin, la care se adaugă o soluţie tampon, este determinat cu ajutorul unui electrod specific cu membrana solidă. Potenţialul măsurat este proporţional cu logaritmul activităţii ionilor fluoruraţi din mediul analizat.




Determinarea Dioxidul de carbon


  • Metoda comunitara

    Metoda uzuală: manometrică, pentru vinuri petiante şi vinuri spumante. Se măsoară suprapresiunea dioxidului de carbon direct în butelie cu ajutorul unui afrometru pentru dopuri sau capsule.
    Metoda de referinţă: pentru vinuri liniştite cu suprapresiunea de CO2 < 0,5 bari. Volumul de vin prelevat dintr-un eşantion se aduce aproape la 0°C şi se varsă într-un exces de soluţie titrată de hidroxid de sodiu, cu pH de 10-11. Se titrează cu o soluţie acidă în prezenţa dioxidului de carbon. Conţinutul în dioxid de carbon este dedus din volumul de soluţie consumată pentru a trece de la pH 8,6 (forma carbonat acid), la 4 (acid carbonic). O titrare martor efectuată în aceleaşi condiţii pe vin decarbonizat permite determinarea volumului de soluţie de hidroxid de sodiu consumat de acizii din vin.


  • Metoda STAS 6182/36-77

    Metoda:
    - titrimetrică;
    - gazometrică

Determinarea Derivaţii cianici


  • Metoda comunitara

    Metoda rapidă: controlul vinurilor tratate cu hexacianoferat de potasiu.
    Metoda uzuală: Dozarea argintometrică a acidului cianhidric total eliberat prin hidroliza acidului separat prin distilare.


  • Metoda STAS 6182/49-82

    Metoda rapidă: controlul vinurilor tratate cu hexacianoferat de potasiu.
    Metoda uzuală : Dozarea argintometrică a acidului cianhidric total eliberat prin hidroliza acidului separat prin distilare

Determinarea Izotiocianatul de alil


  • Metoda comunitara

    Izotiocianatul de alil, prezent eventual în vin, recuperat prin distilare, este identificat prin cromatografie în fază gazoasă.




Determinarea Caracteristicile cromatice


  • Metoda comunitara

    Metoda de referinţă: spectrofotometrie. Aceasta permite calculul valorilor tristimulare şi a coeficienţilor tricromatici necesari specificării culorii în termenii comisiei internaţionale de iluminare (CIE).
    Metoda uzuală : aplicabilă vinurilor roşii şi roze prin spectrofotometrie, la care intensitatea este dată de suma absorbţiilor măsurate la 1 cm drum optic a radiaţiilor de lungimi de undă egale cu 420, 520 şi 620 nm. Nuanţa este exprimată ca raport al absorbţiei la 420 nm şi 520 nm.


  • Metoda STAS 6182/35-75

    Metoda de referinţă: spectrofotometrie Se măsoară cu spectrofotometrul transmisiile pentru patru lungimi de undă stabilite, iar cu valorile obţinute şi cu ajutorul diagramei culorilor se calculează coordonatele tricromatice, luminozitatea relativă, lungimea de undă dominantă şi puritatea.
    Metoda uzuală: se măsoară densitatea optică pentru lungimile de undă de 420 nm şi 520 nm şi cu valorile obţinute se calculează intensitatea culorii şi nuanţa

Determinarea Indicele Folin-Ciocalteu


  • Metoda comunitara

    Ansamblul compuşilor fenolici din vin este oxidat cu reactivul Folin-Ciocalteu constituit dintr-un amestec de acid fosfotungstic şi acid fosfomolibdenic, care este redus în timpul oxidării fenolilor în amestec de oxizi albaştri de tungsten şi de molibden.
    Coloraţia albastră are o absorbţie maximă de circa 750 nm. Aceasta este proporţională cu concentraţia compuşilor fenolici

Determinarea raportului izotopic O18/O16 al apei conţinută în vinuri


  • Metoda comunitara

    Metoda: spectrometrie de masă.



*Metode de analiză specifice pentru mustul de struguri concentrat rectificat

Determinarea cationi totali


  • Metoda comunitara

    Proba este tratată cu un schimbător de cationi puternic acid. Cationii sunt schimbaţi cu H+ şi sunt exprimaţi prin diferenţa dintre aciditatea totală a efluentului şi cea a probei

Determinarea conductivitatea


  • Metoda comunitara

    Metoda: măsurarea conductivităţii electrice a unei coloane de lichid, situat între doi electrozi de platină menţinuţi paralel, constituind unul din braţele unui punţi Wheatstone.

Determinarea metalele grele


  • Metoda comunitara

    Metoda rapidă: metalele grele sunt puse în evidenţă în mustul concentrat rectificat diluat corespunzător prin colorarea pe care o dă formarea de sulfuri. Ele sunt evaluate comparativ cu o soluţie-etalon de plumb, corespunzător conţinutului maxim admis. Determinarea conţinutului în plumb prin spectrofotometrie cu absorbţie atomică. Chelatul pe care îl formează plumbul cu pirolidinditiocarbamatul de amoniu este extras cu metilizobutilcetona după care se măsoară absorbţia la 283,3 nm. Conţinutul în plumb este determinat utilizând volume cunoscute de plumb într-un set de soluţii de referinţă




Determinarea hidroximetilfurfural


  • Metoda comunitara

    Metoda colorimetrică: aldehidele derivate din furan, în principal hidroximetilfurfuralul, reacţionează cu acidul barbituric şi para-toluidina pentru a forma un compus roşu, care este dozat prin colorimetrie la 550 nm.
    Metoda prin cromatografie lichidă de înaltă performanţă: separarea pe coloană în fază inversată şi determinarea la 280 nm.


  • Metoda STAS

    STAS 6182/29-73 Metoda: spectrofotometrie Hidroximetilfurfuralul dă cu acidul barbituric şi para-toluidina un compus de culoare roşie, a cărui intensitate se măsoară la lungimea de undă de 550 nm.

Dozarea chimică a etanolului


  • Metoda comunitara

    Metoda de dozare este utilizată pentru determinarea tăriei alcoolice a lichidelor slab alcoolice precum musturile, musturile concentrate, musturile concentrate rectificate. Se determină prin: distilarea simplă a lichidului; oxidarea etanolului din distilat cu dicromat de potasiu; titrarea excesului de dicromat cu o soluţie de fier II.

Determinarea mezo-inozitol, scilo-inozitol şi zaharoză


  • Metoda comunitara

    Cromatografie în fază gazoasă a derivaţilor silanizaţi


*Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 123 din data de 26 februarie 2003




pret_analizor_vin
spectrofotometru_vin_must

Spectrofotometru "DietQuest" de inalta performanta

pentru controlul calitativ si marcarea produselor in industria alimentara, analize de ape, bauturi alcoolice, sucuri naturale, racoritoare; produse alimentare

.. detalii »
cotatie_pret

Solicit oferta de pret »
Request / Price quotation »



informati

Consultatnta Tehnica »
Technical consultancy »



service_aparatura_laborator

Service - Mentenanta - Reparati - Calibrare - Consumabile - Piese de schimb, pentru sisteme de de analiza produse alimentare, agroalimentare, vin, bauturi alcoolice si naturale, verificari metrologice, etalonare .. »



 
Urmareste-ne ⇝ multilab_twitter multilab_linkedin multilab_facebook

*Important: acest site este unul de prezentare! Date tehnice; Poze afisate si Preturile sunt cu titlu informativ se pot schimba fara notificare prealabila .. cititi rubrica Legal »



| Despre noi | Identitate | Referinte | Contact | Harta-Site | Legal | Conditii generale | Intrebari frecvente | Asistenta pe Email | Service on-line | Assistenta on-line|